Bliv ringet op
Vil du have os med på dit hold?
Indtast dit telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.
Du har helt sikkert hørt begrebet søgemaskineoptimering (SEO – Search Engine Optimization), men hvad er det egentligt, og hvorfor er det vigtigt for din virksomhed?
Vi vil gerne starte med en påstand, som nogen sikkert er uenige i; “Når vi snakker om søgemaskiner på det danske marked, er der kun én – Google!” Af alle søgninger på søgemaskiner i Danmark i år 2018, stod Google for over 97% (kilde: statcounter.com). Når vi ved det, skal der i vores optik ikke investeres i at opnå gode placeringer på andre søgemaskiner. Det giver simpelthen ikke mening.
“Jeg Googler det lige” er efterhånden blevet en fast del af vores hverdag. Netop derfor er det så vigtigt, at virksomhedens website er placeret højest muligt på relevante søgninger.
Vi kan hjælpe med udarbejdelse af søgeordsanalyser, OnPage SEO og OffPage SEO både teoretisk, teknisk og selv udførelsen.
Vi kan bistå ved igangværende arbejde eller stå for hele processen.
I bund og grund er en søgemaskine blot et index (bibliotek), som brugerne har mulighed for at søge i. Når nyt indhold, som for eksempel et nyt website eller en ny tekst på et website bliver udgivet, kommer søgemaskinens robot forbi, og tilføjer websitet eller teksten til indexet. Robotten vil gennemgå indholdet og placere indholdet på en given plads i indexet, ud fra hvor relevant indholdet er i forhold til en given søgning. Når det er sket, har brugerne mulighed for at finde websitet eller teksten via en søgning på søgemaskinen. Havde vi ikke haft søgemaskinerne, ville det være nødvendigt at huske alle webadresser i hovedet.
Søgemaskineoptimering er en langsigtet strategi, hvor der arbejdes med at opnå bedre placeringer på relevante søgninger i søgeresultaterne. Der er mange faktorer, der spiller ind, når en søgemaskine tildeler et stykke indhold en placering i indexet. Alle vil gerne være på side et, men på Google er der eksempelvis kun plads til 10 resultater på den første side. Der er to typer af optimeringer; OnPage SEO og OffPage SEO. Begge typer er uddybet længere nede i denne tekst.
Men jeg ligger jo nummer et, når jeg Googler mig selv?
Ja – det er faktisk meget muligt, men Google forsøger at give hver enkelt bruger den bedst mulige oplevelse, når vi benytter deres service. Derfor viser Google personificerede søgeresultater. Det betyder, at Google vil forsøge at vise dig de resultater, som Google tror, at du er mest interesseret i. Søger du på det samme søgeord (søgeterm) flere gange og altid klikker på det samme resultat, for eksempel linket til virksomhedens website, vil Google forsøge at placere netop dét resultat højest muligt. Det er god service over for dig som bruger. Du kan forsøge at åbne dit browservindue i inkognito og lave den samme søgning. Der er næsten garanti for, at søgeresultatet er anderledes her.
Inden arbejdet med SEO begynder, skal der investeres tid i at lave en søgeordsanalyse. Søgeordsanalysen er alfa og omega for at få succes med søgemaskineoptimering. Trods vigtigheden af søgeordsanalysen, bliver denne oftest sprunget helt eller delvist over. Det kan resultere i en strategi om at opnå placeringer på søgeord og søgetermer, der ikke benyttes af nogen. Det er lig med spildt arbejde!
Oftest bliver beslutningen om valg af søgeord og søgetermer taget af de forkerte personer. Lad os sige, at I driver et advokatkontor i Aarhus, hvor I yder juridisk rådgivning. En advokat eller jurist er naturligt stolt af sit fag, ligesom alle andre er af deres, og har derfor tendens til at vælge ord og sætninger, som kunderne ikke nødvendigvis benytter. Vælges “juridisk rådgivning Aarhus” som søgeord og investeres der tid og penge i at opnå en god placering, ville det desværre være mere eller mindre spildt, da “Juridisk rådgivning Aarhus” har under 10 månedlige søgninger, hvorimod “advokat Aarhus” har 260 månedlige søgninger.
Hvordan finder virksomheden så de rigtige søgeord og søgetermer? Der findes et hav af betalte værktøjer online til netop dette. Nuværende og tidligere kunder kan også spørges, hvad de ville søge efter, hvis de skulle finde virksomheden. De data kan tilmed indgå i søgeordsanalysen.
Her er typisk tale om long tail keywords, hvilket betyder søgefraser på fire eller flere ord. Generelt har vores måde at benytte søgemaskinerne på ændret sig over tid. Søgningerne er blevet mere specifikke, hvilket ofte betyder søgninger, der indeholder flere ord. Google Search Console kan hjælpe med at identificere nogle af de lavthængende frugter. Rapporten “Performance” giver dig mulighed for at se, hvilke søgninger websitet er blevet vist i forbindelse med.
OnPage SEO dækker over alt det optimeringsarbejde, der bliver udført på selve websitet. Et godt sted at starte er med optimering af indhold (tekst og billeder), navigation og interne links, videoer med mere. Når alt content (indhold) er på plads, kan der yderligere optimeres på mange andre punkter. Det kunne for eksempel være mobilvenlighed, hastighedsoptimering, title tags, meta beskrivelser og så videre.
OnPage SEO skal være 100% på plads, inden OffPage SEO påbegyndes. Det samme er gældende for annoncering på Facebook, Google Ads og annoncering andre steder.
OffPage SEO dækker over alt det optimeringsarbejde, der bliver udført uden for selve websitet. Her er den største og sværeste disciplin linkbuilding. Links fra andre websites kan sammenlignes med anbefalinger i den virkelig verden. Antallet og kvaliteten af indgående links til et website, har stor betydning for placeringen i søgemaskinens index. Sociale Medier er også en faktor som skal tages seriøst.
Har din virksomhed brug for hjælp til søgemaskineoptimering?
Vores produkt Ekstern Marketingafdeling kan blandt andet løse netop denne opgave for jer.
Læs mere om produktet her: Ekstern Marketingafdeling
Vil du have os med på dit hold?
Indtast dit telefonnummer og vi kontakter dig hurtigst muligt.